Arbeidstilsynet: Riktig taksikring og EN-13374

Februar 2024 | Arbeidstilsynet | HMS

 

Tidligere i februar publiserte Arbeidstilsynet følgende artikkel i deres nyhetsbrev - ”Rett kantsikring reddar liv” ttps://www.arbeidstilsynet.no/nyheter/kantsikring/

Artikkelen har fått mye oppmerksomhet i bransjen og fokuserer på at sikringsløsninger som skal benyttes som sikring for arbeid som utføres på tak må være godkjent i henhold til standarden EN-13374.

Et par sitater fra atikkelen:

“Fall i samband med arbeid i høgda er ei av dei vanlegaste årsakene til skader og dødsfall på norske arbeidsplassar. Rett kantsikring i samband med for eksempel takarbeid, er livsviktig.” 

“- Ofte opplever vi at stillas, med standardrekkverka sine, blir nytta som kantsikring opp mot tak, og då som einaste sikring. Det er ikkje haldbart, seier senioringeniør Rolf Engstrøm i Arbeidstilsynet. For at eit stillas skal kunne bli brukt som sikring mot arbeid på tak må det vere kantsikring på stillaset som tilfredsstiller krava i NS-EN 13374.”

Samtlige av Safedesigns sikringsløsninger er godkjent i henhold til EN-13374 og Safedesign har sikringsløsninger som kan sikre tak innen alle kategoriene i EN-13374: Klasse A for tak med helning opp til 10 grader, Klasse B for tak med helning opp til 30 grader, og Klasse C for tak med helning opp til 60 grader.

Bildene fra et av Safedesigns prosjekter her, er gode eksempler som viser hvordan hele taket er sikret med Safedesigns sikringsløsninger i henhold til EN-13374. Gavlsidene er sikret med Klasse A-sikring, mens langsidene er sikret med Klasse B-sikring.

En god sikringsløsning som sikrer både arbeid på taket, aktivitet på bakken og er i henhold til gjeldende regelverk.

Sjekk ut flere eksempler under Aktuelt og Referanser.

 
Forrige
Forrige

Taksikring og begrenset plass på taket

Neste
Neste

Taksikring for PEC Elektro i Tønsberg